📮1. Isus a fost împreună cu ucenicii în PRIMA ZI la înviere

📮2. Isus a fost cu ucenicii și s-a arătat lui TOMA = în prima zi

📮3. Toți erau împreună la CINCIZECIME - ÎN PRIMA ZI

📮4. DUHUL s-a coborât - în prima zi

📮5. Biserica s-a format - în prima zi

📮6. Primul botez în prima zi

📮7. O adunare de 3000 și ceva - a fost în prima zi

📮8. apostolii se adunau și ÎN PRIMA ZI   -  În ziua dintâi a săptămânii, eram adunaţi laolaltă ca să frângem pâinea. Pavel, care trebuia să plece a doua zi, vorbea ucenicilor și și-a lungit vorbirea până la miezul nopţii. (Faptele Apostolilor 20:7)

📮9. În Corint se adunau ȘI ÎN PRIMA ZI  - 
🔴✝️📜 În ziua dintâi a săptămânii, fiecare din voi să pună deoparte, acasă, ce va putea, după câștigul lui, ca să nu se strângă ajutoarele când voi veni eu. (Întâia Epistolă a lui Pavel către Corinteni 16:2)

📮10. Apostolii se adunau în fiecare ZI - 
🔴✝️📜Toţi împreună erau nelipsiţi de la Templu în fiecare zi, frângeau pâinea acasă și luau hrana cu bucurie și curăţie de inimă. (Faptele Apostolilor 2:46)

📮11. DOMNUL adăuga la BISERICĂ în FIECARE ZI - 
🔴✝️📜 Ei lăudau pe Dumnezeu și erau plăcuţi înaintea întregului norod. Și Domnul adăuga în fiecare zi la numărul lor pe cei ce erau mântuiţi. (Faptele Apostolilor 2:47)

🔴✝️📜 Bisericile se întăreau în credinţă și sporeau la număr din zi în zi. (Faptele Apostolilor 16:5)

📮12. DESPRE PRIMA ZI CA SĂRBĂTOARE a fost spus și în vechiul testament:
Neemia clar spune când au primit sabatul: 
🔴✝️📜Te-ai coborât pe muntele Sinai, le-ai vorbit din înălţimea cerurilor și le-ai dat porunci drepte, legi adevărate, învăţături și orânduiri minunate. 14 Le-ai făcut cunoscut Sabatul Tău cel sfânt și le-ai dat prin robul Tău Moise porunci, învăţături și o lege. (Neemia 9:13,14)
Dar despre duminică ca zi de odihnă a PORUNCIT ÎNAINTE DE SINAI: 

🔴✝️📜 În ziua dintâi, veţi avea o adunare de sărbătoare sfântă; și în ziua a șaptea, veţi avea o adunare de sărbătoare sfântă. Să nu faceţi nicio muncă în zilele acelea; veţi putea numai să pregătiţi mâncarea fiecărui ins. (Exodul (Ieşirea) 12:16)

📮13. Despre PRIMA ZI ESTE PROROCIRE CA ZI DE BUCURIE:

🔴✝️📜Piatra pe care au lepădat-o zidarii a ajuns să fie pusă în capul unghiului clădirii. 23 Domnul a făcut lucrul acesta și este o minunăţie înaintea ochilor noștri. 24 Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm și să ne veselim în ea! 25 Doamne, ajută! Doamne, dă izbândă! (Psalmii 118:22-25)

În sabat El era mort. În PRIMA ZI a devenit piatra pusă în capul unghiului ȘI DOMNUL PROROCEȘTE CA PRIMA ZI SĂ FIE DE BUCURIE

📮14. În noul testament sunt așa versete:  - 
🔴✝️📜 Unul socotește o zi mai presus decât alta; pentru altul, toate zilele sunt la fel. Fiecare să fie deplin încredinţat în mintea lui. (Epistola lui Pavel către Romani 14:5)

🔴✝️📜Voi păziţi zile, luni, vremuri și ani. 11 Mă tem să nu mă fi ostenit degeaba pentru voi. (Epistola lui Pavel către Galateni 4:10,11)

Ce ne dă de înțeles CĂ NU ZIUA E PRINCIPALĂ CI DOMNUL ȘI STAREA MEA...

📮15. Deoarece e scris - 
🔴✝️📜 Rugaţi-vă neîncetat. (Epistola Întâi a lui Pavel către Tesaloniceni 5:17)
Și  MAI IESTE SCRIS:

🔴✝️📜Căci într-un loc a vorbit astfel despre ziua a șaptea: „Dumnezeu S-a odihnit în ziua a șaptea de toate lucrările Lui.” 5 Și aici este zis iarăși: „Nu vor intra în odihna Mea!” 6 Deci, fiindcă rămâne ca să intre unii în odihna aceasta și pentru că aceia cărora li s-a vestit întâi vestea bună n-au intrat în ea din pricina neascultării lor, 7 El hotărăște din nou o zi: „Astăzi”, zicând, în David, după atâta vreme, cum s-a spus mai sus: „Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile!” 8 Căci, dacă le-ar fi dat Iosua odihna, n-ar mai vorbi Dumnezeu după aceea de o altă zi. (Epistola lui Pavel către Evrei 4:4-8)

Adică în noul testament FIECARE ZI E SABAT PENTRU SUFLET ... ASTĂZI e sabatul - adică să fii în pace și odihnă și în rugăciune față de Domnul