🟦🟠Moartea omului față de lege și juruința Domnului despre ziua a șaptea!
Problema celor cu legea e ca ei nu deosebesc moartea omului din cap 7 la români și legea e sfântă și dreaptă...
Problema la tema sabatului e că nu vorbim de lege și despre moartea credinciosului față de ea!
✝️Ro. 7:6: "Dar acum, am fost izbăviţi de Lege, şi sîntem morţi faţă de Legea aceasta, care ne ţinea robi, pentruca să slujim lui Dumnezeu într’un duh nou, iar nu după vechea slovă."
Apoi la sabat. Pentru cei din Noul testament Domnul vorbește ca SABATUL CEL BINECUVÂNTAT NU MAI POATE FI FOLOSIT PENTRU ODIHNĂ!
✝️Ev. 4:4-5: "Căci într’un loc a vorbit astfel despre ziua a şaptea: „Dumnezeu S’a odihnit în ziua a şaptea de toate lucrările Lui.“ şi aici este zis iarăş: „Nu vor intra în odihna Mea!“"
Și NU NUMAI DAR O FACE CU JURUINȚĂ:
✝️Ev. 4:3: "Pe cînd noi, fiindcă am crezut, intrăm în „odihna“, despre care a vorbit El, cînd a zis: „Am jurat în mînia Mea, că nu vor întra în odihna Mea!“ Măcarcă lucrările Lui fuseseră isprăvite încă dela întemeierea lumii."
De aceea NICI DE CUM IN VER.9 NU MERGE VORBA DE A ȘAPTEA ZI CI DE O ALTA ZI ASTĂZI!!! DE ACEEA CIRCUMCIZIA UNIMII ARE LOC IN A OPTA ZI!
Și când vorbim la tema sabatului e corect să vorbim ȘI DE MOARTEA CREDINCIOSULUI prin credință față de lege...
Și atunci devine clar textul : - CREDINCIOSUL PRINC CREINȚĂ VA TRĂI... Și de asemenea devine clar că : încălcând o lege devii vinovat de toate - adică e imposibil de împlinit legea fără Hristos - care e sfârșitul ei.
Prin El o împlinim și prin puterea Lui!