🟦🟧Dacă ar aduce mântuire sau naștere din nou?  atunci Pavel care a stat în Corint un an și jumate nu avea să spună așa cuvinte :
📜✝️Mulţumesc lui Dumnezeu că n-am botezat pe niciunul din voi, afară de Crisp și Gaius, pentru ca nimeni să nu poată spune că aţi fost botezaţi în numele meu. Da, am mai botezat și casa lui Stefana, încolo, nu știu să mai fi botezat pe altcineva. De fapt, Hristos m-a trimis nu să botez, ci să propovăduiesc Evanghelia: nu cu înţelepciunea vorbirii, ca nu cumva crucea lui Hristos să fie făcută zadarnică. (1 Cor.1:14-17)

Atâțea oameni puteau primi ”lucrarea de naștere” - dar nu au primit? De ce?
Deoarece Pavel nu se uita la botez așa cum o fac unii ci și-a permis să spună - CĂ NU A BOTEZAT PE NIMENI - deci nu se grăbea să o facă. Și dacă o făcea - cred că o facea după o lungă lucrare de învățătură cum și a zis Isus!

📜✝️Duceţi-vă și faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Și învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Și iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Amin.” (Mat.28:19,20)

FACEȚI UCENICI!
ÎNVĂȚAȚI-I

apoi primea botezul !