ISUS E DUMNEZEU
-----ÎNTREBARE: unde scrie în Biblie că Domnul Isus sa prezentat ca Dumnezeu?
👉🏻 📍1/ A spus aici :
📍1.1 De aceea v-am spus că veţi muri în păcatele voastre, căci, dacă nu credeţi că👉🏻 Eu sunt, ( YHWH) veţi muri în păcatele voastre.” „Cine ești Tu?”, I-au zis ei. Isus le-a răspuns: „Ceea ce de la început vă spun că sunt. (Ioan8:24,25)
📍1.2 Isus le-a zis: „Adevărat, adevărat vă spun că, mai înainte ca să se nască Avraam, 👉🏻Eu sunt .” ( YWHW)La auzul acestor vorbe, au luat pietre ca să arunce în El. Dar Isus S-a ascuns și a ieșit din Templu, trecând prin mijlocul lor. Și așa a plecat din Templu. (Ioan8:58,59)
📍1.3 Voi Mă numiţi 👉🏻Învăţătorul și 👉🏻Domnul, și bine ziceţi, căci sunt. (Ioan13:13) Vă spun lucrul acesta de pe acum, înainte ca să se întâmple, pentru ca, atunci când se va întâmpla, să credeţi că 👉🏻Eu sunt. ( YHWH) (Ioan13:19)
📍1.4 Ei I-au răspuns: „Pe Isus din Nazaret!” Isus le-a zis: „Eu sunt!” Iuda, vânzătorul, era și el cu ei. Când le-a zis Isus: 👉🏻„Eu sunt”, (YHWH) ei s-au dat înapoi și au căzut la😮 pământ. 👉🏻(Ioan18:5,6)
📍1.5 Aici spune că e ATOTPUTERNIC;
Isus a luat din nou cuvântul și le-a zis: „Adevărat, adevărat vă spun că Fiul nu poate face nimic de la Sine; El nu face decât ce vede pe Tatăl făcând și tot ce face Tatăl, 👉🏻face și Fiul 👉🏻întocmai. (Ioan5:19)
📍1.6 Aici poruncește ACEEAȘ CINSTE;
✝️pentru ca toţi 👉🏻să cinstească 👉🏻pe Fiul cum cinstesc 👉🏻pe Tatăl. Cine nu cinstește pe Fiul nu cinstește pe Tatăl, care L-a trimis. (Ioan5:23)
📍1.7 Aici spune că LUI APARȚINE TOT CE ARE TATA:
✝️👉🏻Tot ce are Tatăl 👉🏻este al Meu, de aceea am zis că va lua din ce este al Meu și vă va descoperi. (Ioan16:15)
📍1/8 Aici spune că stă pe acelaș scaun cu Tata
✝️Eu am biruit și 👉🏻am șezut cu Tatăl Meu👉🏻 pe scaunul Lui de domnie.»’ (Apoc.3:21)
📍1/9 Aici spune că e ALFA ȘI OMEGA
✝️care zicea: „Eu sunt👉🏻 Alfa și 👉🏻Omega, Cel dintâi și Cel de pe urmă. Ce vezi scrie într-o carte și trimite-o celor șapte Biserici: la Efes, Smirna, Pergam, Tiatira, Sardes, Filadelfia și Laodiceea.” (Apoc.1:11)
📍1/10 Iar aici ALFA ȘI OMEGA E DUMNEZEUL ATOTPUTERNIC:
✝️„👉🏻Eu sunt 👉🏻Alfa și 👉🏻Omega, Începutul și Sfârșitul”, zice Domnul Dumnezeu, Cel ce este, Cel ce era și Cel ce vine, Cel Atotputernic. (Apoc.1:8)
------Întrebare : Unde scrie că El este Tatăl nostru,Creatorul nostru. Cand chiar El a ridicat ochii spre cer și a strigat Ava.
Cui i sa adresat cu Ava? Sie?
Acestea sunt întrebări de un copil ateist care nu cunoaște scriptura și nu știe că DUMNEZEU DEVINE FIU PE PĂMÂNT:
✝️Îngerul i-a răspuns: „Duhul Sfânt Se va coborî peste tine, și puterea Celui Preaînalt te va umbri.👉🏻👉🏻 De aceea, Sfântul care Se va naște din tine va fi chemat Fiul lui Dumnezeu. (Luca1:35)
Și era DEZBRĂCAT DE SLAVA CEREASCĂ EGALĂ CU A LUI TATA
✝️ Și acum, Tată, 👉🏻proslăvește-Mă la Tine Însuţi 👉🏻cu slava pe care o aveam la Tine, 👉🏻înainte de a fi lumea. (Ioan17:5)
Și că O PRESOANĂ DUMNEZEU - DEVINE TATĂ și o PERSOANĂ FIU
✝️Căci căruia dintre îngeri a zis El vreodată: „Tu ești Fiul Meu, astăzi Te-am născut”? Și iarăși: 👉🏻„Eu Îi voi 👉🏻fi Tată, și 👉🏻El Îmi 👉🏻va fi Fiu”? Și, când duce iarăși în lume pe Cel Întâi Născut, zice: „👉🏻Toţi îngerii lui Dumnezeu să I se👉🏻 închine!” (Evr.1:5,6)
Și apariția FIULUI ÎN UNIVERS e la momentul când ÎNGERII ERAU și EL CA DUMNEZEU ( Ioan 1^ 18 ) se arată lor pe PĂMÂNT:
✝️Și, fără îndoială, mare este👉🏻 taina evlaviei… „Cel ce ( YHWH) ... 👉🏻a fost văzut 👉🏻de îngeri, .....” (1 Tim.3:16)
Dar toate acestea entru un om ce are mintea întunecată de erezie nu ajută. E nevoie de milă și de desoperire de la Domnul!